Απεριόριστο cloud web hosting by managed.gr! Σε Ευρωπαϊκό Datacenter για super ταχύτητες και καλύτερο SEO! Δείτε περισσότερα

Το ροντέο ξεκίνησε το πρωί στο ξενοδοχείο...

Τρίτη, 09/04/13 14:49   |   Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης καταγράφει το χρονικό όσων συνέβησαν από χθες το πρωί στα Γιάννενα, που έκαναν άνω κάτω την ομάδα, με κύριο... εμπνευστή τον Έβαλντ Λίνεν

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και ο εφιάλτης όχι απλά δεν έχει φύγει, αλλά γίνεται ολοένα και πιο ζωντανός. Η χθεσινή εικόνα στου «Ζωσιμάδες» δεν θύμιζε ΑΕΚ. Είναι κάτι που το έχουμε πει πολλές φορές τη φετινή χρονιά, αλλά το χθεσινό ήταν ό,τι χειρότερο έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Από την ώρα που η αποστολή έφτασε στα Γιάννενα, μέχρι και την ώρα που έφυγε από εκεί, τίποτα δεν θύμιζε ΑΕΚ. Ήταν χειρότερη εικόνα ακόμα και από τις σχολικές εκδρομές που διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με την Ένωση. Ως εκ τούτου, το χθεσινό αποτέλεσμα αλλά και η εμφάνιση, ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενα.

Οι παίκτες πραγματικά στον κόσμο τους. Άψυχοι, άνευροι, ανίκανοι να διαχειριστούν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Και δεν μιλάω για τα «παιδάκια» αλλά για τους... κανονικούς ποδοσφαιριστές. Τον Πετρόπουλο, τον Μητρόπουλο, τον Γκερέιρο, τον Ρίκκα. Από αυτούς περιμένεις να παρασύρουν και τους υπόλοιπους. Όμως αυτοί για ακόμα μία φορά άφαντοι. Σε άλλη περίπτωση θα έμενα μόνο σε αυτούς, γιατί ό,τι παρουσίασαν χθες στο γήπεδο, θα βάραινε τους ίδιους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα συνέβαινε αν είχα φτάσει στις 19.29 στους «Ζωσιμάδες» και είχα φύγει στις 21.30. Όμως το χθεσινό ματς είχε χαθεί από το πρωί. Για την ακρίβεια, λίγο μετά το πρωινό των ποδοσφαιριστών.

Εκεί που ο Έβαλντ Λίνεν έδειξε πως όχι απλά δεν γνωρίζει που βρίσκεται και τι συμβαίνει γύρω του, αλλά δεν έδειξε καν να σέβεται τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του. Με έκπληξη παρατήρησαν όλοι πως ο Γερμανός απουσίαζε από το πρωινό της ομάδας, έχοντας αφήσει τους παίκτες του εντελώς μόνους, με μοναδική εξαίρεση την παρουσία του Αλέξανδρου Κολιάδη.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως λεπτομέρεια, με τα όσα συνέβησαν αργότερα. Ο Λίνεν καλεί τους συνεργάτες του και ανακοινώνει την ενδεκάδα που έχει καταλήξει. Σε αυτή απουσιάζει τόσο το όνομα του Μητρόπουλου, όσο και αυτό του Πετρόπουλου, χωρίς καν να δικαιολογήσει την απόφασή του. Η είδηση γίνεται γρήγορα γνωστή και βγάζει τους πάντες εκτός εαυτού. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μέλους της αποστολής που βγαίνει εκτός ξενοδοχείου, όντας «τρελαμένος» και... ζητάει αέρα να ανασάνει, γιατί δεν πίστευε στα αυτιά του.

Ακολουθεί τετ α τετ του Αντώνη Πετρόπουλου με τον προπονητή του, όπου ο επιθετικός της ΑΕΚ ακούει τον Γερμανό να του λέει πως ακόμα δεν είναι τίποτα τελεσίδικο (παρότι έτσι το είχε παρουσιάσει λίγα λεπτά νωρίτερα), αλλά όντως προτιμάει τον Φουρτάδο στο βασικό σχήμα, επειδή θεωρεί πως ο «Πετρογκόλ» είναι ντεφορμέ και συμπληρώνει με το... απίστευτο: «Θέλω παίκτη που να υποδέχεται καλύτερα τη μπάλα και ο Φουρτάδο με καλύπτει». Ωστόσο, στο άκουσμα της ενδεκάδας και από τους άλλους ποδοσφαιριστές, ήδη δημιουργείται μία ένταση. Συζητήσεις, μουρμούρες και ένα κλίμα... πολεμικό, με την απόφαση του Λίνεν να ξεκινήσει τον Φουρτάδο. Έναν παίκτη δηλαδή που δεν θέλουν καν να τον βλέπουν στα Σπάτα, με τα όσα έχει κάνει από την αρχή της χρονιάς.

Οι ώρες περνάνε και ο Πετρόπουλος, σύμφωνα με όσους μπορούσαν να μιλήσουν μαζί του, ήταν χάλια. Η ψυχολογία του έχει ήδη καταστραφεί. Όχι επειδή δεν θα έπαιζε, αλλά επειδή με τα λόγια του ο Λίνεν τον είχε... στήσει στον τοίχο. Η ψυχολογία όλων χάλια, βλέποντας ότι ο προπονητής έχει χάσει κάθε έλεγχο. Οι ώρες περνούν και η ενδεκάδα παραμένει το βασικό αντικείμενο συζήτησης. Ο Λίνεν πείθεται σε πρώτη φάση να ρίξει στη μάχη τον Πετρόπουλο, αλλά καταλήγει στον Φουρτάδο αριστερό χαφ (ο Μητρόπουλος παραμένει εκτός, με τον Αναστασόπουλο να δείχνει πως έχει «κλειδώσει» τη θέση βασικού).

Τα σενάρια ωστόσο συνεχίζονται και θέλουν τον Γερμανό να σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο να παρατάξει μία ομάδα που δεν θα έχει κανέναν παίκτη που να βρίσκεται στο όριο των καρτών. Ακόμα και ο Γιάγκο φλερτάρει με το βασικό σχήμα, αντί του Κουτρουμπή. Ήδη η προετοιμασία όλης της εβδομάδας, με συγκεκριμένα πρόσωπα, σε συγκεκριμένες θέσεις, έχει πάει... περίπατο. Ο Γερμανός έχει χάσει τη μπάλα και η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Τελικά, λίγη ώρα πριν αναχωρήσει η ομάδα από το ξενοδοχείο, ο Λίνεν κατασταλάζει στην ενδεκάδα και είναι αυτή που παρέταξε στο χθεσινό ματς. Ωστόσο τίποτα δεν θυμίζει μία ομάδα που πάει για πόλεμο, αλλά ένα σχολείο που το πάνε εκπαιδευτική εκδρομή για να δει το γήπεδο των «Ζωσιμάδων».

Η ανικανότητά του σε όλο το μεγαλείο

Από το πρωί μέχρι την ώρα που η ομάδα έφτασε στο γήπεδο, ο Λίνεν άλλαξε τρεις φορές την ενδεκάδα που είχε στο μυαλό του. Σε πρώτη φάση δείχνει την ανετοιμότητα του ίδιου να διαχειριστεί το παιχνίδι. Παράλληλα, όταν είσαι προπονητής και έχεις πάρει μία απόφαση, όσο ακραία και αν είναι αυτή, σημαίνει πως την έχεις σκεφτεί και είσαι έτοιμος να την εφαρμόσεις. Ο Γερμανός δεν άλλαξε μόνο την αρχική του απόφαση, αλλά και την αμέσως επόμενη. Όλη την εβδομάδα δοκίμαζε μία συγκεκριμένη ενδεκάδα. Στις 11.00 χθες το πρωί την αλλάζει, στις 13.00 ξανά και στις 16.00 ξανά. Τελικά αποδεικνύει πως δεν είναι απλά ανέτοιμος, αλλά ανίκανος. Ποιος ποδοσφαιριστής μπορεί να εμπιστευτεί έναν τέτοιο προπονητή και ποια διοίκηση πρέπει να του επιτρέψει να ξανακαθίσει σε πάγκο.

Από αύριο στο ξενοδοχείο

Θέλω να πιστεύω πως ο Έβαλντ Λίνεν, το αργότερο στις 18.00 το απόγευμα, θα αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ (μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του, Παπαδόπουλο και Πήδουλα). Το ποιος θα τον διαδεχθεί, δεν είναι ακόμα σίγουρο. Ελπίζω όχι ο Κωστένογλου, επειδή κουραστήκαμε με στρατιώτες της ομάδας. Άποψή μου είναι πως η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή είναι ο Μπατίστα με τον Κολιάδη. Ο πρώτος ξέρει τι σημαίνει ΑΕΚ, ο δεύτερος είναι ο «πατέρας» όλων εκεί μέσα και τον εμπιστεύονται με τυφλά μάτια. Ήδη στις συζητήσεις τους οι ποδοσφαιριστές δείχνουν να τον προτιμάνε περισσότερο από κάθε άλλον. Στον τελικό με τον Πανθρακικό, πρέπει να ακούσεις και τους παίκτες. Άλλωστε σε αυτή τη μάχη, που κρίνεται ο πόλεμος, δεν θες καλό στρατηγό, θες αρχ@$τους πολεμιστές.  Όποιος όμως και να είναι ο διάδοχος του Λίνεν, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει είναι να πάρει την ομάδα και να την κλείσει από αύριο στο ξενοδοχείο. Όλοι εκεί. Μία οικογένεια. Ένα αντικείμενο συζήτησης. Ένας στόχος. Νίκη ή θάνατος...

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/04/13 22:10

Ενδιαφέροντα Sites - Greek Directories

hallo.gr

igg.gr

redeem.gr

Παρασκήνια - Τελεία και παύλα

Παρασκήνια - Revolution

  • Φόρεσε γάντια ο Μπλάνκο! (video)
    Ο Ίσμαελ Μπλάνκο αγωνίστηκε (και) ως τερματοφύλακας στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Βάγιε, φανερώνοντας αρετές που δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος! Δείτε το σχετικό βίντεο.
    Τρίτη, 04/11/14 18:11

Παρασκήνια - Από την Πόλη Έρχομαι

  • Ενιαία η ΑΕΚ!
    Η ΑΕΚ πορεύεται ενωμένη σε όλα τα μέτωπα και αυτό φαίνεται κάθε φορά από τη συμπεριφορά των αθλητών της σε όλα τα τμήματα του συλλόγου.
    Τρίτη, 04/11/14 17:59
Διαφήμιση
Το website διατηρείται στην υπάρχουσα μορφή για ιστορικούς λόγους.

Hosting by FuzzFree.com