Απεριόριστο cloud web hosting by managed.gr! Σε Ευρωπαϊκό Datacenter για super ταχύτητες και καλύτερο SEO! Δείτε περισσότερα

Ώρα να μιλήσει με πράξεις ο Βιντιάδης

Τετάρτη, 30/01/13 11:29   |   Αλέξανδρος Λυμπέρης

Λίγο πριν καταθέσει ο Βιντιάδης την πρότασή του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ, ο Αλέξανδρος Λυμπέρης, γράφει στο blog του, στο aekvoice, για τον μόνο τρόπο που μπορεί να φανεί αξιόπιστος ο επίδοξος μεγαλομέτοχος: Την εγγυητική τραπέζης...

Τον φάγαμε τον γάιδαρο και μένει η ουρά του. Κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα στην υπόθεση του Δημήτρη Βιντιάδη, αφού όλες οι πληροφορίες συνηγορούν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα υπάρχει η κατάθεση της επίσημης πρότασης για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΕΚ. Μία υπόθεση που... κούρασε τους πάντες και πρωτίστως, την ίδια την ομάδα, που περιμένει τη λύτρωσή της. Δεν είναι λίγο πράγμα το βάρος που κουβαλάει στις πλάτες του ο νεαρός εφοπλιστής. Όσα καράβια και αν έχει κουμαντάρει στη ζωή του, ποτέ δεν είχε βρεθεί να είναι στο επίκεντρο εκατομμυρίων ψυχών ανά τον κόσμο, που περιμένουν μία κίνησή του. Από μικρός στα βάσανα λοιπόν.

Για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση όλο αυτό το διάστημα, τα έχουμε ξαναπεί. Επικοινωνιακά έχει χάσει εδώ και καιρό. Είμαι της άποψης πως έχει την ίδια βαρύνουσα σημασία και το επικοινωνιακό κομμάτι, στη χώρα που ζούμε, όσο και η ουσία του θέματος. Αφού στο πρώτο τα πήγε... χάλια, ας περιμένουμε να δούμε το δεύτερο. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα χρήματα. Μην γελιόμαστε. Το να καταθέσει απλά μία επίσημη πρόταση για την αγορά της ΑΕΚ, δεν είναι τίποτα. Αύριο το πρωί μπορώ να το κάνω και εγώ. Αφού ο Αδαμίδης και ο Δημητρέλος κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Ξενιάδη, γιατί να μην καθίσουν και μαζί μου. Όχι να το παινευτώ, αλλά φυσιογνωμικά υπερτερώ πολύ του πολύ-επιχειρηματία, Βασίλειου Ξενιάδη. Που να βάλω και κουστούμι.

Το ζητούμενο είναι τα (υπαρκτά) λεφτά. Από αυτά έχει ανάγκη η ΑΕΚ και αυτά θέλουμε από τον Βιντιάδη. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Όπως όμως η εταιρία έχει ανάγκη τα λεφτά του, άλλη τόση ανάγκη και αυτός τον κόσμο. Τη δυναμική του. Γιατί μιλάμε για επένδυση. Και όπου επένδυση, προσδοκάς το κέρδος. Και αυτό έρχεται μόνο από τον κόσμο της ΑΕΚ. Οφείλεις λοιπόν να πείσεις αυτό το κοινό ότι είσαι... υπαρκτός. Να το κάνεις δικό σου και να έχεις τη στήριξή του. Λεφτά έχει και ο Ψωμιάδης και πολλά περισσότερα από τον Βιντιάδη. Ποτέ όμως δεν θα γίνει ένα με τον κόσμο.

Που λοιπόν θέλω να καταλήξω. Αφού στην πρόταση που θα κατατεθεί, όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, θα υπάρχει η εκκρεμότητα με τις ρυθμίσεις προς το Δημόσιο, άρα τα χρήματα δεν θα μπουν άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ, οφείλει να αποδείξει τουλάχιστον, πως αυτά υπάρχουν. Τόσο η διοίκηση, όσο και οι μέτοχοι, είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν εγγυητική, που να αποδεικνύουν πως τα λεφτά είναι εδώ και είναι διαθέσιμα, εφόσον επιτευχθούν οι ρυθμίσεις. Δεν είναι θέμα αξιοπιστίας. Είναι θέμα δυναμικής.

Αλλιώς θα σε αντιμετωπίσει το Κράτος, αν ξέρει ότι τα λεφτά υπάρχουν. Αλλιώς θα σε αντιμετωπίσει και ο κόσμος, που ακόμα και τώρα δεν πιστεύει στην... οντότητά σου. Απλά να θυμίσω πως με την ίδια δυσπιστία αντιμετωπίστηκε και ο Ιβάν Σαββίδης από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μέχρι την στιγμή που κατέθεσε την εγγυητική. Ήρθε η ώρα λοιπόν να μιλήσουν οι πράξεις.

Για το διάστημα που θα μεσολαβήσει από την πρόταση, μέχρι και την επίτευξη των ρυθμίσεων, η ομάδα έχει ανάγκη την ηρεμία, την ενότητα και την συσπείρωση. Δίνει και έναν δικό της αγώνα μέσα στο γήπεδο, μην το ξεχνάμε αυτό. Η εγγυητική λοιπόν θα μπορέσει να τα φέρει όλα αυτά. Και όσο διάστημα και αν χρειαστεί ο Βιντιάδης, θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Στο γήπεδο για να δίνει οικονομικές ανάσες, στα δικαστήρια για να «φωνάζει» και να «απαιτεί» για τον  Ψωμιάδη, στον υπολογιστή για να υπογράφει ιντερνετικά για το πάγωμα των χρεών. Όμως πρέπει πρώτα να πειστεί για όλα. Και μόνο ένας τρόπος υπάρχει...


Ενδιαφέροντα Sites - Greek Directories

hallo.gr

igg.gr

redeem.gr

Παρασκήνια - Τελεία και παύλα

Παρασκήνια - Revolution

  • Φόρεσε γάντια ο Μπλάνκο! (video)
    Ο Ίσμαελ Μπλάνκο αγωνίστηκε (και) ως τερματοφύλακας στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Βάγιε, φανερώνοντας αρετές που δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος! Δείτε το σχετικό βίντεο.
    Τρίτη, 04/11/14 18:11

Παρασκήνια - Από την Πόλη Έρχομαι

  • Ενιαία η ΑΕΚ!
    Η ΑΕΚ πορεύεται ενωμένη σε όλα τα μέτωπα και αυτό φαίνεται κάθε φορά από τη συμπεριφορά των αθλητών της σε όλα τα τμήματα του συλλόγου.
    Τρίτη, 04/11/14 17:59
Διαφήμιση
Το website διατηρείται στην υπάρχουσα μορφή για ιστορικούς λόγους.

Hosting by FuzzFree.com